Over mij

Mijn naam is Marloes Rombouts – van Korven, geboren in 1987 in het kleine, maar mooie dorpje Middelbeers (gemeente Oirschot). Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik ‘goed ben neer gewaaid’ bij mijn man in Steensel (in weer zo’n mooie gemeente: Eersel), zoals ze hier op z’n Broabants zeggen 😉

Inmiddels mag ik mezelf ook mama noemen van een gezonde zoon en dochter; wat een rijkdom.

Ik hou van ontspannen, van de natuur, maar ook van op z’n tijd een keer lekker gek doen, oftewel: dansen, lachen, gezelligheid en lekker hard mee ‘blèren’ met de radio (dus mocht je me een keer voorbij zien scheuren en m’n gezicht staat raar, dan weet je waarvan (hihi) – ik weet ’t, het past niet bij het beeld van een yogajuffie, maar zo zie je maar: ik ben ook maar ’n mens.

Van jongs af aan is het altijd mijn wens geweest om mensen te helpen zich weer fijn te voelen.

Met deze gedachte heb ik na ’t VWO de opleiding Logopedie gedaan, maar daar voelde ik dat mijn hart toch ergens anders lag. Ik wilde graag het totaalplaatje behandelen in plaats van enkel een adem-, stem- of taalprobleem. Op 21-jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en ging er een wereld voor me open: telkens als ik uit de les kwam, voelde ik me heeerlijk en bijna ‘high’ (niet dat ik wist hoe dit voelde, maar ik kon me er wel iets bij voorstellen, haha). Dit bijna verslavende gevoel wilde ik zó graag ook anderen laten ervaren!

Als kersvers afgestudeerd logopediste heb ik daarom mijn stoute schoenen aangetrokken, de opleiding Yoga-docent gedaan en ben ik in 2010 in mijn geboorteplaats Middelbeers begonnen met het geven van yoga-lessen. Veel mensen verklaarden me toentertijd voor gek, vanwege mijn afgeronde opleidingen en het imago wat yoga toen nog had, maar het is één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt!

Ennuh… eerlijk gezegd vind ik het eigenlijk helemaal niet zo erg om een beetje gek te zijn. De wereld zou er maar wat saai uit zien als iedereen zich gedraagt zoals het hoort! Persoonlijk heeft Mindfulness Yoga mij geleerd ‘uit mijn hoofd’ te komen en mijn lichaam weer te voelen (ik zat zo in mijn hoofd dat ik de spanningen in mijn lijf niet eens meer voelde, zoals heel veel mensen in deze maatschappij), zodat ik stevig met beide voeten op de grond kwam te staan.

Soms is echter meer dan yoga nodig om je te bevrijden van blokkades. Ik merkte dat enkel praten over de blokkades niet voldoende hielp. Er kwam weliswaar meer inzicht en een stukje acceptatie (vooral doordat ik erachter kwam dat ik hooggevoelig ben, een eigenschap die in mijn kinderjaren nog niet bekend was; zie mijn blog voor meer info), maar vond nog steeds geen balans. Naast mijn verstand moest ik ook mijn lichaam en gevoel gaan inschakelen:

Lichaamswerk zorgt ervoor dat je naar de kern gaat: naar je lichaam, waar je alle blokkades in de vorm van gespannen weefsel hebt opgeslagen, zodat deze effectief en op een diep niveau kunnen worden losgelaten.

Ik ben mijzelf als eerste gaan verdiepen in de Reflexzone Therapie: een hele bijzondere therapie, maar toch bleef ik zoeken naar een therapie die meer bij mij past… en… na de allereerste Cranio Sacrale behandeling was ik helemaal om! Door deze therapie kun je diepgewortelde blokkades op een zachte manier loslaten, waardoor je steeds meer kunt genieten van het leven. Ik voelde me al na de eerste behandeling zóveel fijner en ben dan ook razend enthousiast over deze prachtige vorm van lichaamswerk. In 2012 ben ik gestart met het geven van deze bijzondere therapie. 

Ik streef ernaar om de onderliggende oorzaken aan te pakken die problemen geven in je lichaam en geest, precies zoals de yoga en natuurgeneeskunde ook mij heeft geholpen (en blijft helpen; iedereen blijft situaties meemaken die spanningen creëren).

Ik hoop dat ook jouw dromen of wensen uit zullen komen en ik wil je daarin graag ondersteunen. Je bent welkom!

Op de hoogte blijven van mijn nieuwste ontwikkelingen en ontspanningstips?

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?