Mogelijke lichaamsreacties

na een Cranio Sacrale behandeling

 

 

Je kunt tijdens en na de behandeling reacties krijgen zoals:

  • Ontspanning
  • Rustiger slapen (soms tijdelijk onrustiger door dingen die losgelaten worden)
  • Vermoeidheid
  • Verbetering van de klachten, maar bestaande klachten kunnen ook tijdelijk verergeren. Oude klachten kunnen weer kort de kop opsteken
  • Meer urine of ontlasting, soms met een andere kleur of geur
  • Sterker ruikende transpiratie
  • Emotionele schommelingen
Soms is een reactie minder prettig, maar altijd een teken dat de behandeling werkt.
Je lichaam is aan het opruimen.
Onze hersenen gebruiken ongeveer 80% van onze energie. Wanneer het denken wordt stopgezet, wat vaak automatisch door het ontvangen van een Cranio Sacrale behandeling gebeurt, komt er energie vrij die het lichaam goed kan gebruiken voor ‘herstel-werkzaamheden’. Het zelfgenezend vermogen komt in actie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men zich na een behandeling vermoeid kan voelen.
Een goede remedie hierbij is het drinken van voldoende water (min. 1,5 tot 2 liter per dag) om afvalstoffen zo snel mogelijk te verwijderen.
Kijk of je je lichaam dankbaar kunt zijn, omdat je lichaam je aangeeft wat goed (en niet goed) voor je is. Omarm dat wat je voelt in plaats van er weerstand tegen te bieden. Verzet maakt het namelijk vaak alleen maar erger.
Een andere manier is het gevoel van een afstandje te bekijken, alsof je vanuit een helikopter naar jezelf kijkt, zodat je jezelf minder met je gevoel/gedachten verbindt.
Soms komt het voor dat het een tijdje beter gaat, maar dat men daarna weer terugvalt naar het oude patroon.
Het kan zijn dat je bijvoorbeeld twee stappen vooruit gaat en dan één stap achteruit, waardoor je over het geheel bezien vooruit gaat, terwijl het zo misschien niet voelt. Samen kunnen we dan kijken wat er verder nog nodig is voor je lichaam of je geest.
Kijk of je dit proces kunt accepteren zoas het is, zodat je je energie kunt gebruiken voor verder herstel. De aanhouder wint!!
Verder is mijn advies altijd ervoor te zorgen dat je na een behandeling jezelf niet gelijk weer in het hectische van je leven stort; neem minimaal een kwartier rust voor jezelf, zodat je voor voldoende energie zorgt om de behandeling goed na te laten werken in je lichaam.
Als je ontspant, hoeft er namelijk minder energie naar je ‘drukke hoofd’ en gespannen lichaam en houd je dus energie over voor het terugbrengen van de balans.
Als je voelt dat je meer rust nodig hebt, luister dan naar je lichaam.
Neem bijv. een warme douche/bad met een fijne (evt. natuurlijke) olie/zeep, neem de tijd voor een warme kop thee, maak een wandeling in de buitenlucht of ga even lekker liggen.
Breng je aandacht zoveel mogelijk naar het voelen van het moment, zodat je niet hoeft te dubben over wat je allemaal nog moet doen en je gedachten rustig blijven.
Wees lief voor jezelf en verwen jezelf maar ‘ns een keer 😉

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?