Facebook Demo

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

8 hours 10 minutes ago

Hoe ben jij je dag vandaag begonnen?

De manier waarop je je dag begint, is heel bepalend voor hoe je je de rest van de dag voelt. Tien minuutjes yoga of meditatie doet al wonderen 🙂

Zelf wekte onze zoon van zes maanden mij vanochtend om 6.30 uur na een onrustige nacht... natuurlijk baal je dan even, vooral als dochterlief wél een keer lekker blijft liggen, maar toen dacht ik: "Nee, dat gaan we anders doen: ik ga lekker yoga doen!" Dus m'n matje neergelegd in de kamer en aan de slag.
Van veel mensen hoor ik dat ze thuis moeilijker hun rust kunnen vinden, maar probeer de afleidingen juist als extra uitdaging te zien om meer bij jezelf te blijven. In je dagelijks leven is het ook niet altijd zen om je heen en als je al langer yoga beoefent, weet je dat je yoga-les niet eindigt op de yoga-mat 😇
En als ik het kan met een baby die de mat onder spuugt, kraait, rolt en halverwege de serie huilt omdat ie honger heeft, kun jij het ook 🙂 Go for it 💪🏻

Hier vind je alvast een gratis yoga-serie: vimeo.com/342463207/6b6cb1169c Enjoy 💞
Liefs, Marloes

Ps. Op zoek naar meer afwisseling, series op thema van 10 tot 45 minuten en meditaties van 1 tot 17 minuten? Kijk dan hier: www.yogametmarloes.nl

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

1 week 1 day ago

Lieve mensen,

Helaas moeten we de deuren nog even gesloten houden, in ieder geval tot en met 9 februari.
Op 2 februari wordt er opnieuw een persconferentie gehouden. Uiteraard worden alle betaalde lessen die niet door zijn gegaan en de komende weken wederom niet doorgaan, verrekend met de eerstvolgende factuur.

In het onderstaande bericht van 12 januari vind je een gratis meditatie. Liever wat meer keus en ook thuis yoga doen? Neem dan eens een kijkje op: www.yogametmarloes.nl

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond.

Liefs, Marloes

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

1 week 2 days ago

CADEAUTJE: GRATIS MEDITATIE

Alsjeblieft, een heerlijke meditatie van 4:47 min. om tot jezelf te komen <3

vimeo.com/273683147/7faa052dc7

Klik hier voor een gratis proefles met yoga-serie en meditatie, en voor meer informatie over de volledige cursus:
www.yogametmarloes.nl

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

1 week 2 days ago

ONLINE ZWANGERSCHAPSYOGA

Worstel jij ook wel eens met zorgen over de bevalling en/of het ouderschap? Heel normaal!

Een half jaar geleden alweer ben ik zelf bevallen van ons tweede kindje, Noud. Wat heel fijn werkte voor mij was het volgende:

1. Focus je aandacht op je adem. Op de inademing zeg je in jezelf: "Liefde naar binnen." en op de uitademing: "Vrede naar buiten." Maak de uitademing wat langer voor een extra kalmerend effect. Doe dit gedurende ongeveer een minuutje, of zolang je maar nodig hebt.

2. In module 8 van de cursus vind je een hele fijne meditatie over de verborgen kanten van het ouderschap; d.w.z.: over al die gevoelens en gedachten waar je niet zo 'mee te koop loopt', maar die wel - vooral als je er niet over praat of je ertegen verzet - blijven rondspoken in je hoofd. Deze meditatie is geïnspireerd op één van mijn opvoedbijbels: “Het boek waarvan je had gewild dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet)”. Praat over je negatieve gedachten en gevoelens en schaam je er vooral niet voor! Accepteer en omarm ze, want als je je ertegen verzet, worden ze vaak alleen maar erger of blijf je erin hangen. Je mag het zelf doen, maar hoeft het niet allemaal aleen te doen.

3. Bekijk de Netflix-docuserie "Babies": een heerlijke feelgood-serie, met mega-interessante informatie over je toekomstige wondertje, waardoor je niet kunt wachten om hem of haar in je armen te houden, en je eventuele minder positieve vibe kunt ombuigen naar stralend geluk en liefde.

Hopelijk werkt het voor jou hetzelfde als voor mij.

www.online-zwangerschapsyoga.nl

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

2 weeks 4 days ago

Waaauw: in dit nieuwe jaar zelfs meditatie op Netflix! Happy Newyear!! Begin 'm goed: Headspace Guide to meditation.

De afgelopen twintig jaar, dubbel zolang als ik mijn praktijk mag uitoefenen, is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van meditatie.

Wetenschappers geven boeddhistische monniken een fMRI-scan om te zien wat er gebeurt met de hersenen voor, tijdens en na meditatie. We weten nu dat als we een aantal keer per week mediteren, zoals we ook een aantal keer per week naar de sportschool gaan om je spieren te trainen, je op dezelfde manier het deel in je hersenen kunt trainen dat verantwoordelijk is voor geluk en gezondheid.
We stimuleren de bloedtoevoer, het wordt dikker en sterker daar, zodat we langer op die plek kunnen blijven.
Het is bewezen dat meditatie stress, frustratie, depressie en pijn vermindert en je geluksgevoel verhoogt, net als je geduld, acceptatie en compassie. Meditatie en Mindfulness kunnen je leven veranderen.

Www.yogametmarloes.nl

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

4 weeks 2 days ago

In de Taoïstische traditie wordt de Psoas beschouwd als de spier van de ziel, die de zogeheten Dan Tien omgeeft (ook wel Hara-punt of Krachtcentrum genoemd, een belangrijk energiecentrum in het centrum van je buik, zie les 8 van de cursus Online Mindfulness Yoga).

Een soepele Psoas laat energie stromen door de spieren, botten en gewrichten en is van belang voor een goede vitaliteit. De Psoas is verbonden met het oudste deel van ons brein, het reptielenbrein. Dit is het deel dat onze overlevingsinstincten bestuurt. Ons reptielenbrein zal altijd reageren op gevaar, angst of stress. De Psoas spant zich dan in een hele snelle reflex aan, zodat het direct klaar is om te vechten, vluchten of te bevriezen. De Psoas verkort zich, waardoor je meteen kunt rennen, springen, enz. Dit is uiteraard geen probleem als dit geldt voor een moment en de spanning weer kan ontladen, maar wat als we de spanning nou ongemerkt blijven vasthouden door een te druk bestaan en teveel stress? Na verloop van tijd wordt de Psoas daardoor korter. Een verkorte Psoas trekt aan de wervels en vermindert de ruimte voor je middenrif (een belangrijke ademhalingsspier) organen, zodat deze minder kunnen functioneren.

Hoe soepel verloopt jouw ademhaling nu? Adem je gemakkelijk naar je buik, oftewel: voel je je buik gemakkelijk mee bewegen op het ritme van je adem?

In de cursus Online Mindfulness Yoga leer je o.a. soepel en volledig te ademen, wat zo belangrijk is voor je lichaam én geest.
www.yogametmarloes.nl/

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

1 month 1 day ago

Afgelopen week heb ik één van mijn favoriete series opgenomen: "Psoas-werk". Nu denk je misschien: "Wat? Psoas?!" De Psoas is een hele belangrijke`en sterke spiergroep die zich diep in het lichaam bevindt tussen de bovenkanten van de dijbenen en de wervels van je onderrug (zie afbeelding hieronder; wat een plaatje hè, zo ver je dat van een spier kunt zeggen ;)) en verbindt zo het boven- en onderlichaam.

De Psoas reageert meteen (spant zich aan) bij spanning of stress. Dat aanspannen bij stress of spanningen is geen probleem als dat geldt voor een moment en de spanning weer kan ontladen... maar wat als we die spanning nou ongemerkt blijven vasthouden (wat bij veel mensen gebeurt)? De spier wordt dan na verloop van tijd korter en een verkorte Psoas-spier bemoeilijkt de buikademhaling en trekt aan de wervels van je lage rug. Een samengetrokken Psoas zorgt er bovendien voor dat de romp korter wordt. Dat vermindert de ruimte in het lichaam voor de organen, waardoor je organen minder goed kunnen functioneren.

Wanneer je Psoas ontspannen is, verloopt je buikademhaling soepeler en kunnen klachten in o.a. onderrug, heupen, spijsvertering, nek/schouders voorkomen of verminderd worden.

www.yogametmarloes.nl

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

1 month 1 week ago

Innerlijke vrede

Waarschijnlijk heb je het al vaak (in jezelf) ervaren: wanneer je ergens tegen vecht, vecht het terug. Dat geldt zo'n beetje op elk vlak wat je maar kunt waarnemen, dus niet alleen in oorlogen.
Ook de gevoelens die je in je eigen lichaam of in je emoties niet wilt erkennen of accepteren, vechten terug wanneer je er de strijd mee aangaat. Het gevecht begint er immers mee dat je die delen van jezelf die in pijn zijn, verwenst en afwijst. In afwijzing is geen liefde, geen verbinding, geen energiedoorstroming en dus kan iets waar je tegen vecht niet helen. Het zal noodgedwongen terugvechten, verstarren of 'onderhuids' de boel verzieken. Hier ligt wel het grootste contrast van het leven: werkelijk helen vraagt het vermogen om eerst datgene wat pijn doet te omarmen en met andere ogen te zien: namelijk als iets dat pijn heeft en heling nodig heeft <3

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

1 month 2 weeks ago

We vinden het vaak zo vanzelfsprekend, maar de aarde ondersteunt ons zo mooi, in een perfect en geweldig ontwerp: ze produceert groenten en fruit voor ons, samen met alles wat we nodig hebben om te overleven. Er is veel water, dat zo essentieel is, en nog veel meer lucht om te ademen omdat we maar een paar minuten zonder kunnen. En elke dag komt de 🌞 weer op, wat er ook gebeurt, dat perfecte ontwerp van ons zonnestelsel. Wij maken deel uit van dat ontwerp, van dat leven. Als je elke dag na het tanden poetsen één moment in de spiegel kijkt en in en tegen jezelf zegt: "Wat er ook gebeurt, ik ben geliefd en wordt ondersteund door het leven, door het universum, door de natuur." Als je zó de wereld ingaat, verandert je neuroplasticiteit, ofwel: je mentale 'make-up'; je ziet het in je gezichtsuitdrukking, in wat je uitstraalt. Als baby's zijn we een bundel van vreugde, liefde en positiviteit (zo mooi om dat te zien bij onze kleine van vijf maanden; die straalt echt zoveel liefde uit, van oor tot oor, zo puur...), en dat zijn we nog steeds! Dat verlaat ons nooit, het wordt alleen bedekt door al die schillen. We hebben als het ware uienschillen om ons heen opgebouwd met oude patronen die ons niet meer verder helpen. En wat onder die schillen zit, is eindeloos veel liefde. Liefde eindigt nooit; denk maar aan als je meerdere kinderen krijgt: van elk nieuw kind houd je weer evenveel, de liefde raakt niet 'op'. Adem 10x lang en diep in en uit en zeg bij elke inademing in jezelf: "Liefde naar binnen" en bij elke uitademing: "Vrede naar buiten." 🥰

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

1 month 4 weeks ago

Hoe ben je ontspannen en tegelijkertijd energiek en aanwezig? Vergelijk mensen eens met computers of smartphones: wanneer je op je computer of telefoon surft en bestanden of apps opent, verzamel je geschiedenis en stapelt de informatie op. Je geest werkt net zo. We zijn als baby als een gloednieuwe computer met een lege harde schijf en vanaf onze geboorte zien, voelen en ervaren we enorm veel. Zoveel, dat onze harde schijf, wanneer we zeven, acht jaar zijn, compleet vol is. We hebben het leven gedownload, zonder dat we ervan bewust waren. Talloze bestanden staan continu open en we nemen beslissingen op basis van al die opgeslagen informatie. Helaas zijn we geprogrammeerd om vooral af te gaan op negatieve ervaringen. Dat zijn de overheersende bestanden, die met de meeste pixels als het ware.

Is dat een fout in onze programmering? Nee, de fout zit 'm in dat ze ons vergeten zijn te leren hoe je dat negatieve kunt loslaten. Niemand leert je hoe je moet omgaan met negatieve emoties, ervaringen en gedachten en het constante lawaai dat hierdoor in je hoofd plaatsvindt. We weten niet hoe we al die bestanden moeten sluiten. Veel open bestanden op je computer zorgen ervoor dat hij vertraagt, vastloopt en dat je batterij leegraakt: computerstress. Zo werkt het ook voor mensen. Het open houden van die 'bestanden' kost enorm veel energie en het houdt oude, negatieve patronen vast.

Als je je bijvoorbeeld in het verleden niet op je gemak voelde bij een sollicitatie, voelde je je misschien bij daaropvolgende sollicitaties hetzelfde, ondanks de ervaring die je in de tussentijd hebt op gedaan.
Je oude bestanden die nog open stonden, voerden de boventoon.

Gelukkig kun je die bestanden wel sluiten, of ze van je harde schijf verwijderen, hup de prullenbak in. Deze week leer ik je in de Mindfulness Yoga lessen hoe je kunt loslaten wat je niet meer nodig hebt en je energie opladen. Wanneer je telefoon aangeeft dat hij nog maar tien procent heeft, wat doe je dan? Opladen! En je sluit alle onnodige apps. Zo mag je ook leren hoe je jezelf moet opladen. De belangrijkste manieren zijn gezond eten, genoeg slapen - dat weten we wel - goed ademhalen - daar heeft bijna niemand het over - en meditatie. Doe je dit, dan is je batterij weer opgeladen, je lichaam gezonder en je geest helder en krachtig.


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.