Facebook Demo

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

Alternatieve en holistische gezondheidsdienst
278

Praktijk voor Mindfulness Yoga en Cranio Sacraal Therapie

www.inspirerendleven.nl/laat-je-inspireren-door-de-wijze-woorden-van-deze-10-netflix-documentaires/

Toevoeging: Get Organized with The Home Edit. Ik word er toch zo blij van. De eigenaressen zijn hilarisch en ze inspireerden mij enorm om al die rommellaatjes en kasten waar ik telkens onrustig van werd eens goed onder de loep te nemen en te herorganiseren, heerlijk!!

Men neme: de zeven belangrijkste energiecentra van de mens. Voeg daar de juiste voedingsmiddelen aan toe, en je hebt een uitstekend recept om jezelf in balans te brengen:

www.yogaonline.nl/blog/vegetarische-recepten-die-je-chakras-voeden/

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

Mezelf aan het bijscholen in pijn verlichten met yoga. Weer helemaal zin om les te gaan geven!

Wist je dat nekpijn meestal wordt veroorzaakt door spierspanning in de schouders en bovenrug? Het kan echter ook het gevolg zijn van verkorte of zwakke spieren in het bovenlichaam.

Een fijne en eenvoudige yoga-oefening tegen nekpijn:
Ga rechtop zitten (let sowieso elke dag goed op je houding: schouders ontspannen omlaag en recht boven je heupen, kin naar binnen en oren recht boven je schouders) en vouw je handen achter je hoofd in elkaar. Buig je hoofd langzaam voorwaarts omlaag en beweeg je ellebogen naar je gezicht. Duw je kin zo ver naar je borst tot je een aangename rekking in je nek voelt. Houd je bovenrug recht. Blijf 5-8 ademhalingen in deze houding.

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

Er wordt tijdens mijn zwangerschapsverlof hard gewerkt aan het uitbreiden van de yoga-ruimte, zodat alle cursisten vanaf half september weer van harte welkom zijn, met 1,5 meter afstand 🙂
Zoals je ziet is de wand tussen de yoga-ruimte en de praktijk er uit gehaald, zodat er meer ruimte kan worden gecreëerd tussen de yoga-matten en iedereen op een veilige afstand van elkaar kan deelnemen aan de Mindfulness Yoga-lessen.
Ps. Onze kersverse zoon Noud doet het super goed! We zijn helemaal gelukkig met ons gezinnetje 🙂
Tot over een dikke maand! 🙏

Cranio Sacraal Therapie (kortweg Cranio) is ontstaan uit de Osteopathie, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen?
Beiden zoeken en herstellen met manuele technieken blokkades in het bindweefsel, waardoor alles weer beter kan bewegen en functioneren: het zenuwstelsel die alles aanstuurt, het bloed, de lymfe, de ademhaling, spieren, organen, enz. De technieken van de cranio zijn echter zachter en minder forcerend. Ook hecht de cranio sacraal therapeut waarde aan emoties, omdat de klachten psychosomatisch van aard kunnen zijn. Doordat de therapeut gedurende lange tijd met zachte druk een bepaalde plek van het lichaam behandelt, word je je bewust van hoe je lichaam voelt en waar spanningen zitten. Oftewel: je wordt meer Mindful. Indirect is dit van invloed op je levensinstelling: het wordt duidelijk hoe je levensinstelling bepalend is voor je klachten en hoe die instelling zou kunnen veranderen door interne wijziging van gedachten, strategieën en overtuigingen. Het verbeterde lichaamsbesef kan helpen bij het voorkomen van klachten in de toekomst, omdat je eerder spanningen gaat opmerken.
Meer lezen? documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn:aaid:scds:US:ffa952f9-249e-47b6-94c2-b5f6488ce4e9
Half september beginnen we weer 🙂

Terwijl manlief nog lekker op één oor ligt, zijn onze dochter van 1,5 en ik (en de baby in de buik van inmiddels alweer 37 weken) de dag weer heerlijk begonnen met een yoga-serie. De schuifpui op een kier en fijn de frisse ochtendlucht naar binnen ademen... Nu lekker na genieten met een kop verse citroenmelissethee uit de tuin: ontspannend en verlichtend bij spijsverteringsklachten; wat willen we nog meer 😉 #laatsteloodjes

Hoe houd je je lymfeklieren en lymfestelsel (het meest onderschatte orgaan) gezond?

Wist je dat als je al je bloedvaten en aderen achter elkaar zou plakken, je een lengte krijgt van ongeveer 100.000 km?! Je lymfestelsel is zelfs twee keer zo lang en ruimt alles op wat je bloedvaten niet kunnen verwerken zoals bacteriën en andere ziekteverwekkers. Zoals je weet wordt het bloed voort gestuwd door het hart maar de enige pomp van het lymfesysteem is beweging. Zelf voel ik het altijd beter stromen na een yogaserie, heerlijk!

Lees hier meer:
www.inspirerendleven.nl/lymfeklieren-en-lymfevatenstelsel/

Aanrader! Toevallig ooit gehoord van TUT? Dit is een website waar je je kunt aanmelden voor een dagelijks 'luchtig' mailtje. Het doel is om te ondersteunen bij datgene wat jij graag wilt manifesteren. De mailtjes over de kracht van je intentie, zijn leuk om te lezen en stimuleren je groots te denken en co-creëren.

Nu is een 21-daagse online training gestart. Je kunt instappen voor 19 euro. Ben je je bewust van de kracht van je intentie en voel je een verlangen om jouw wensen te manifesteren, dan is dit je kans!

Zelf gebruik ik al meer dan tien jaar mijn intentie en visualisatie, met ontzettend fijne resultaten.
Ik doe in ieder geval mee en heb me net ingeschreven ♡

club.tut.com/21dayvisualization

Praktijk Marloes van Korven - Yoga & Natuurgeneeskunde

Hopelijk gaat alles goed met jullie!
Gisteren zou mijn eerste verlofdag zijn, maar we genieten (dankzij de crisis) alweer twee maanden van alle rust 🙂 en maak daarbij dankbaar gebruik van mijn eigen Online Zwangerschapsyoga-lessen.

T/m a.s. zondag 24 mei 2020 ontvang je nog
KORTING op alle Online Mindfulness Yoga-cursussen:
www.yogametmarloes.nl

Fijne zomer!! 🌞

NIEUWE ZWANGERSCHAPSYOGA-SERIES MET WAT MEER PIT

Hoe voel je je op dit moment? Waar heb je behoefte aan? Wanneer je zin hebt in ontspanning, kies dan voor één van de Zwangerschapsyoga-series uit de overige modules 1 t/m 7.

Wil je iets meer uitdaging voor je lijf, voor meer kracht, conditie, verbranding, ruimte en soepelheid? Doe dan de Zonnegroet (09:47 min.) en/of één van de nieuwe series:

- Gewichtsverlies & flexibiliteit (25:00 min.);
- Lage rug en heupen (24:55 min.) of;
- Ruimte voor longen en heupen (28/35:00 min.).

Naarmate je zwangerschap vordert, zul je steeds minder ruimte voelen om diep te kunnen ademen. Ook kun je last krijgen van maagzuur, je middenrif of je kindje die tegen je ribben schopt. Deze laatste allernieuwste serie helpt je daarbij. Daarnaast is het voor veel vrouwen in onze maatschappij lastig om hun bekkengebied/heupen te ontspannen en te openen. Al deze series zorgen er daarom voor dat m.n. dit gebied soepeler wordt, zodat je kleintje er straks gemakkelijker doorheen kan.

Deze wat pittigere series bevatten ook zeker voldoende aandacht voor Mindfulness: je lichaam leren voelen, zodat je voelt wanneer je spieren gespannen zijn en deze kunt loslaten d.m.v. de ontspanningsmeditaties. Door te voelen, ben je met je aandacht automatisch even ‘uit je hoofd’ en in het nu, als een baby 😉

Graag zowel rust als actie? Doe dan eerst de Zonnegroet en daarna één van de rustigere series uit module 1 t/m 7.

In de gratis proefles vind je ook zowel een rustige als twee pittigere series:

www.online-zwangerschapsyoga.nl


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.