Yoga Retraite in de Beerzen

 

 

YOGA RETRAITE: 13 – 14 september 2024 (Middelbeers)

Heb jij ook wel eens gedacht als je terug kwam uit een meditatie in de yoga-les: “Oh, hoe fijn zou het zijn om lekker te kunnen blijven liggen?

Nou, op 13-14 september hoef je niet ver te gaan, want dan organiseren we onze eerste Yoga Retraite in de prachtige tuin en sfeervolle oude boerderij van mijn ouders.

PROGRAMMA
Vrijdag 13 september 2024:

17.00-18.00 uur: Onthaal: Overnacht in de mooie ruime tuin (tent/caravan/camper – beperkte plaatsen) of neem zelf je luchtbed/stretcher mee voor een echt “slaapfeestje” in de yoga-ruimte of praktijk. Andere optie: boek een overnachting in Boutique Hotel De Beerze (op drie minuten loopafstand);

18.00 uur: Vegetarisch Drie-gangen-diner (bij goed weer in de tuin en anders in het gezellige huis van mijn ouders);
19.30 uur: Blote-voeten-pad en wandeling in het bos van mijn ouders;
20.30 uur: Yin Yoga (geschikt voor zowel beginners als gevorderden) met Yoga Nidra voor een extra goede nachtrust en een korte behandeling*.
22.00-22.30 uur: Welterusten 🙂
Zaterdag 14 september 2024:
8.30 uur: Smoothie en Hatha Yoga (geschikt voor zowel beginners als gevorderden) in de sfeervolle Yoga-ruimte;
10.00 uur: Uitgebreide home-made Brunch (bij goed weer in de tuin en anders in het huis van mijn ouders);
11.00 uur: Afsluiting met meditatie in de tuin bij goed weer of anders binnen in de Yoga-ruimte.
11.30 uur: Weer helemaal relaxed naar huis.
*EXTRA INFO YOGA NIDRA MET MINI-BEHANDELING

Tijdens de extra lange eindmeditatie (Yoga Nidra) op vrijdagavond, behandelt Marloes iedereen met zachte, manuele (Cranio Sacrale en Reflexzone) technieken om het zenuwstelsel nog verder te kalmeren, het zelfherstellend vermogen te activeren en eventuele blokkades op te heffen. Cranio Sacraal Therapie is afgeleid van de Osteopathie.

Yoga Nidra betekent Yoga Slaap. Je verlaat de wakkere staat van bewustzijn en gaat naar een diepe slaapstaat, waarbij je toch volledig wakker en alert blijft.

Bij de lange versie van Yoga Nidra hoort het nemen van een doel of besluit voor de komende dag. Misschien wil je daar nu alvast over nadenken, maar je kunt natuurlijk ook kijken wat er tijdens de workshop spontaan in je opkomt. Formuleer een eenvoudig besluit. De zin moet heel precies, duidelijk en positief geformuleerd zijn, zonder de woorden ‘niet’ of ‘geen’; anders zal het niet doordringen in het onderbewustzijn en is de kans van het behalen van je doel beduidend minder. Een paar voorbeelden: ‘Ik voel me helemaal ontspannen.’, ‘Ik voel me kalm, krachtig en vitaal.’, ‘Ik ben veilig en beschermd.’, ‘Alles wat er gebeurt in mijn leven kan ik aan.’

Als je ontspannen bent, is je onderbewustzijn ontvankelijker voor positieve gedachten en kun je op een dieper en efficiënt niveau je gedrag veranderen. Pas als je doel en onderbewustzijn op één lijn zitten, kun je dingen veranderen. Vaak willen we wat veranderen, maar besluiten we dit op een moment waarop we ons onrustig voelen, waardoor het onderbewustzijn niet luistert.

Of we gebruiken de verkeerde woorden. Je onderbewustzijn werkt met beelden/plaatjes en kan geen beeld vormen bij het woordje ‘niet’. Als je dus tegen jezelf zegt: ‘Ik zal niet meer roken’, denk je automatisch aan roken, net zoals het zinnetje: ‘Denk niet aan een roze olifant.’ Wat voor beeld komt er dan bij je op? Dat van een roze olifant. Als je onderbewustzijn niet strookt met dat wat je wilt bereiken, zul je het waarschijnlijk niet bereiken.

EVENTUEEL EEN EXTRA BEHANDELING VOORAF OF NA DE RETRAITE BIJBOEKEN?
Op vrijdag om 16.00 uur of zaterdag 11.30 uur is er de mogelijkheid om een Cranio Sacrale behandeling bij te boeken (30/45/60 minuten). Iedereen ontvangt een kortingsbon van maarliefst 25% korting op een volledige Cranio Sacrale behandeling, in te wisselen wanneer je wilt.
Kortom, deze workshop zorgt ervoor dat je in totale ontspanning meer in balans komt.
We streven naar een hoge kwaliteit, waardoor er maar een beperkt aantal mensen deze workshops kunnen volgen (max. acht, min. vijf), dus… klinkt en voelt ‘t goed? Schrijf je dan tijdig in.
Docent en therapeut: Marloes Rombouts – van Korven
Catering: Jeanne van Korven
Duur van de workshop: van vrijdag 18.00 (inloop vanaf 17.00 uur) tot zaterdag 11.30 uur
Datum: vrijdagavond 13 t/m zaterdagochtend 14 september 2024
Alles wat je nodig hebt voor de yoga & meditatie is aanwezig (dikke, zachte matten, dekens, meditatiekussens en -bankjes; wanneer je op blote voeten mee wilt doen, neem dan een strandlaken mee voor op de mat i.v.m. de hygiëne), maar neem sowieso een groot strandlaken mee voor de eventuele meditatie in de tuin. Je mag vrij gebruik maken van de toileten en wastafels
Je investering: €149,- (incl. BTW; introductie-prijs); vaste live yoga-cursisten ontvangen €10,- korting. Bij annulering minder dan 48u van tevoren, wordt er 50% van het bedrag in rekening gebracht
Adres: Praktijk Marloes van Korven, Kuikseindseweg 5a, 5091 TC in Middelbeers
Voelt ’t goed? Meld je aan via info@marloesvankorven.nl

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?