Workshop Stilte-wandeling, Yoga, Yoga Nidra en Behandeling

 

 

WORKSHOP: STILTEWANDELING, YOGA, MEDITATIE (YOGA NIDRA) EN CRANIO SACRAAL THERAPIE (nog niet gepland; 9.00 – 12.00 uur)
Drie uur jezelf volledig onderdompelen in de wereld van Mindfulness…
STILTE-WANDELING
We beginnen de workshop met een stiltewandeling door een natuurgebied, met op gepaste momenten aandacht voor de ademhaling, zintuigen en een (grondings)meditatie. Geef aandacht aan wat je ziet, hoort, ruikt en voelt. Neem zoveel mogelijk details in je op, want hoe gedetailleerder, hoe minder je gedachten zullen afdwalen en hoe meer je in het hier en nu bent. Je zult merken dat je meer ontspant en er meer rust en ruimte in je hoofd komt. 
MINDFULNESS YOGA
Als we terugkomen genieten we van een kopje thee met wat lekkers (home-made). Daarna volgt een rustige Mindfulness Yoga-serie (ervaring is niet nodig) van ongeveer een uur, waarbij ik me afstem op de groep en voel wat nodig is.
YOGA NIDRA MET CRANIO SACRALE MINI-BEHANDELING

Hierna volgt een extra lange eindmeditatie (Yoga Nidra), waarbij Marloes iedereen behandelt met zachte, manuele (Cranio Sacrale) technieken om het zenuwstelsel nog verder te kalmeren, het zelfherstellend vermogen te activeren en eventuele blokkades op te heffen. Cranio Sacraal Therapie is afgeleid van de Osteopathie.

Yoga Nidra betekent Yoga Slaap en is een wetenschappelijke methode om bewust je lichaam en geest te ontspannen. Je verlaat de wakkere staat van bewustzijn en gaat naar een soort diepe slaapstaat, waarbij je toch volledig wakker en alert blijft. We doen daarbij een bodyscan (voelen ons lichaam deel voor deel), een eenvoudige ademhalingsoefening en visualisaties.

Bij de lange versie van Yoga Nidra hoort het nemen van een doel of besluit voor de komende dag. Misschien wil je daar nu alvast over nadenken, maar je kunt natuurlijk ook kijken wat er tijdens de workshop spontaan in je opkomt. Formuleer een eenvoudig besluit. De zin moet heel precies, duidelijk en positief geformuleerd zijn, zonder de woorden ‘niet’ of ‘geen’; anders zal het niet doordringen in het onderbewustzijn en is de kans van het behalen van je doel beduidend minder. Een paar voorbeelden: ‘Ik voel me helemaal ontspannen.’, ‘Ik voel me kalm, krachtig en vitaal.’, ‘Ik ben veilig en beschermd.’, ‘Alles wat er gebeurt in mijn leven kan ik aan.’

Als je ontspannen bent, is je onderbewustzijn ontvankelijker voor positieve gedachten en kun je op een dieper en efficiënt niveau je gedrag veranderen. Pas als je doel en onderbewustzijn op één lijn zitten, kun je dingen veranderen. Vaak willen we wat veranderen, maar besluiten we dit op een moment waarop we ons onrustig voelen, waardoor het onderbewustzijn niet luistert.

Of we gebruiken de verkeerde woorden. Je onderbewustzijn werkt met beelden/plaatjes en kan geen beeld vormen bij het woordje ‘niet’. Als je dus tegen jezelf zegt: ‘Ik zal niet meer roken’, denk je automatisch aan roken, net zoals het zinnetje: ‘Denk niet aan een roze olifant.’ Wat voor beeld komt er dan bij je op? Dat van een roze olifant. Als je onderbewustzijn niet strookt met dat wat je wilt bereiken, zul je het waarschijnlijk niet bereiken.

Je ontvangt een kortingsbon van 25% voor een volledige Cranio Sacrale behandeling (niet geldig i.c.m. andere kortingen).
Deze workshop zorgt ervoor dat je in totale ontspanning meer in balans komt.
We streven naar een hoge kwaliteit, waardoor er maar een beperkt aantal mensen deze workshops kunnen volgen (max. negen), dus… klinkt en voelt ‘t goed? Schrijf je dan tijdig in.
Docent en therapeut: Marloes Rombouts – van Korven
Duur van de workshop: 9.00 – 12.00 uur
Datum: nog niet gepland (bij minimaal zes aanmeldingen gaat deze workshop door)
Alles wat je nodig hebt voor de yoga & meditatie is aanwezig (dikke, zachte matten, dekens, meditatiekussens en -bankjes; wanneer je op blote voeten mee wilt doen, neem dan een strandlaken mee voor op de mat i.v.m. de hygiëne)
Je investering: €45,- (incl. BTW)
Adres: Praktijk Marloes van Korven,  Joseph Schulteweg 9, 5524 AZ in Steensel (parkeren mag op de oprit of in de parkeervakken aan de zijkant van de straat)
Voelt ’t goed?

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?