Workshop: Yoga, Yoga Nidra en Behandeling

 

 

WORKSHOP: YOGA, YOGA NIDRA EN CRANIO SACRAAL THERAPIE (maandagavond 5 juni 2023)
Een avondje lekker loslaten en helemaal voor jezelf…
MINDFULNESS YOGA
We beginnen de workshop met een rustige Mindfulness Yoga-serie (ervaring is niet nodig) van ongeveer een uur, waarbij Marloes zichzelf afstemt op de groep en voelt wat nodig is.
YOGA NIDRA MET CRANIO SACRALE MINI-BEHANDELING

Hierna volgt een extra lange eindmeditatie van drie kwartier (Yoga Nidra), waarbij Marloes iedereen behandelt met zachte, manuele (Cranio Sacrale) technieken om het zenuwstelsel nog verder te kalmeren, het zelfherstellend vermogen te activeren en eventuele blokkades op te heffen. Cranio Sacraal Therapie is afgeleid van de Osteopathie.

Yoga Nidra betekent Yoga Slaap. Je verlaat de wakkere staat van bewustzijn en gaat naar een diepe slaapstaat, waarbij je toch volledig wakker en alert blijft.

Bij de lange versie van Yoga Nidra hoort het nemen van een doel of besluit voor de komende dag. Misschien wil je daar nu alvast over nadenken, maar je kunt natuurlijk ook kijken wat er tijdens de workshop spontaan in je opkomt. Formuleer een eenvoudig besluit. De zin moet heel precies, duidelijk en positief geformuleerd zijn, zonder de woorden ‘niet’ of ‘geen’; anders zal het niet doordringen in het onderbewustzijn en is de kans van het behalen van je doel beduidend minder. Een paar voorbeelden: ‘Ik voel me helemaal ontspannen.’, ‘Ik voel me kalm, krachtig en vitaal.’, ‘Ik ben veilig en beschermd.’, ‘Alles wat er gebeurt in mijn leven kan ik aan.’

Als je ontspannen bent, is je onderbewustzijn ontvankelijker voor positieve gedachten en kun je op een dieper en efficiënt niveau je gedrag veranderen. Pas als je doel en onderbewustzijn op één lijn zitten, kun je dingen veranderen. Vaak willen we wat veranderen, maar besluiten we dit op een moment waarop we ons onrustig voelen, waardoor het onderbewustzijn niet luistert.

Of we gebruiken de verkeerde woorden. Je onderbewustzijn werkt met beelden/plaatjes en kan geen beeld vormen bij het woordje ‘niet’. Als je dus tegen jezelf zegt: ‘Ik zal niet meer roken’, denk je automatisch aan roken, net zoals het zinnetje: ‘Denk niet aan een roze olifant.’ Wat voor beeld komt er dan bij je op? Dat van een roze olifant. Als je onderbewustzijn niet strookt met dat wat je wilt bereiken, zul je het waarschijnlijk niet bereiken.

We sluiten de workshop af met een kopje thee met wat lekkers.
Deze workshop zorgt ervoor dat je in totale ontspanning meer in balans komt.
We streven naar een hoge kwaliteit, waardoor er maar een beperkt aantal mensen deze workshops kunnen volgen (max. acht), dus… klinkt en voelt ‘t goed? Schrijf je dan tijdig in.
Docent en therapeut: Marloes Rombouts – van Korven
Duur van de workshop: 19.15 (inloop van 19.00 uur) tot ca. 21.30 uur
Datum: maandag 5 juni 2023 (bij minimaal zes aanmeldingen gaat deze workshop door)
Alles wat je nodig hebt voor de yoga & meditatie is aanwezig (dikke, zachte matten, dekens, meditatiekussens en -bankjes; wanneer je op blote voeten mee wilt doen, neem dan een strandlaken mee voor op de mat i.v.m. de hygiëne)
Je investering: €30,- incl. BTW (introductie-prijs)
Adres: Praktijk Marloes van Korven in Steensel, Joseph Schulteweg 9, 5524 AZ in Steensel (parkeren mag op de oprit of in de parkeervakken aan de zijkant van de straat)
Voelt ’t goed?

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?