Informatie Mindfulness Hatha Yoga lessen 

 

Leuk dat je een yoga-proefles wilt komen ervaren!

Om te beginnen even wat voordelen van yoga op een rijtje:

 • Je voelt je meer ontspannen, soepeler, krachtiger en meer in balans
 • Je creëert een betere weerstand en meer energie
 • Ondersteuning van slaap- en rugproblemen
 • En letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel.

ALGEMENE INFORMATIE

Hieronder volgt wat meer informatie over de lessen:

 • Eerste les is een gratis proefles.
 • Lesduur: 65 minuten.
 • Soort kleding: soepel zittende kleding waarin je je fijn voelt. Neem in de winter ook wat warms mee, zoals een vest. Het is de bedoeling sokken aan te doen i.v.m. hygiëne voor de medeleerlingen. Mocht je je sokken vergeten zijn, liggen in de kast van de wachtruimte een aantal extra reserveparen (anti-slip), die je na gebruik in de mand onderin de kast mag doen. Liever geen sokken? Dan wil ik je vragen een groot strandlaken voor op de mat of rubberen yoga-mat mee te nemen.

Broeken die ik persoonlijk fijn vind zijn leggings of broeken waar onder bij de enkel elastiek in zit, zodat wanneer je een houding doet waarbij je benen omhoog zijn, je broek niet afzakt, maar een trainingsbroek o.i.d. is ook prima; als jij jezelf er maar prettig in voelt.

 • Je hoeft verder niets mee te nemen: yogamatten (zachte, wat dikkere), meditatiekussens, dekens, hoofdkussens en knierollen (voor als je last hebt van je rug) zijn aanwezig. Als je liever een groot strandlaken op de mat of je eigen mat/deken/kussen e.d. meeneemt, voel je daar vrij in. Neem evt. een flesje water of kruidenthee mee. ‘Kou-kleum’? Neem dan extra dikke sokken of pantoffels mee.
 • Het adres in Steensel is: Joseph Schulteweg 9, 5524 AZ in Steensel. Je komt meteen in de wachtruimte, waar je je schoenen alvast uit mag doen en je eventuele anti-slipsokken aan mag trekken. Het fijnste is om enkele minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn, zodat je je op je gemak kunt voorbereiden op de les. Als je te laat komt, graag vóór aanvang van de les even een berichtje, dan weet ik dat er nog iemand komt. De yogaruimte is op de begane grond. Parkeren kan in de parkeervakken in de straat of achter onze auto’s op de oprit.
 • Lesgeld: Abonnement met wekelijkse lessen: € 10,- per les (incl. BTW), waarvoor je per maand/kwartaal een betaalverzoek per Whats-app ontvangt of per mail een factuur ontvangt (aan te geven in het inschrijfformulier). Losse lessen: €12,50 per les.
 • Een abonnement is maandelijks (per kalendermaand) opzegbaar. Je vaste plaats kan ik dan uiteraard niet vrij houden.

Wanneer je een keer verhinderd bent, mag je altijd indien mogelijk een les inhalen (hoeft niet in dezelfde week en mag tot max. twee maanden na beëindiging van je abonnement). Ik wil je vragen dit minimaal twee uur voordat de les begint via de Online Agenda te melden. Hiervoor ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord. Op deze manier kan ik andere mensen, die graag een les willen inhalen, de gelegenheid geven naar de les te komen.

LESROOSTER

Dinsdag:Donderdag:
8.55 – 10.00 uur (start bij voldoende animo)8.55 – 10.00 uur
10.15 - 11.20 uur10.15 - 11.20 uur
19.15 - 20.20 uur19.15 - 20.20 uur
20.35 - 21.40 uur20.35 - 21.40 uur

 

UITLEG YOGAVORM

Ik combineer Hatha Yoga met Mindfulness Yoga. Hatha-oefeningen zijn fysieke, versterkende en soepel makende oefeningen, met veel aandacht voor de ademhaling. Hatha yoga is de meest populaire yoga in het westen.

Mindfulness Yoga laat je bewust voelen wat de oefeningen met je lichaam doen, waardoor zowel je spieren als je gedachten kunnen ontspannen. In iedere les komen bovendien twee ontspanningsoefeningen/meditaties aan bod, waarbij de oefeningen mooi nog verder kunnen inwerken op je lichaam en je nog meer tot rust en in balans komt.

LESOPBOUW

De les bevat een mooie balans tussen in- en ontspanning:

 • Rustige losmakende en versterkende oefeningen, zodat je alvast wat meer ‘uit je hoofd’ komt en met je aandacht in je lichaam
 • Beginmeditatie (mag zowel liggend als zittend)
 • Yoga-oefeningen: rustig, maar toch soepel makend en versterkend
 • Eindmeditatie (liggend, maar mag ook zittend).

Gun jezelf de tijd om te wennen aan de lessen en om te leren ontspannen. Naarmate je langer yoga beoefent zul je merken dat je in het dagelijks leven beter naar de signalen van je lichaam kunt luisteren. Door de yoga ben ik zelf bijvoorbeeld meer fruit/noten gaan eten in plaats van uit gewoonte een snoepje te pakken. Ik voel nu dat dit beter is voor mijn lichaam en ik voel me er fitter door. Ook voel ik nu beter aan wanneer ik genoeg heb gegeten. Je voelt dus beter je grenzen aan én je leert daar niet over heen te gaan.

Het is ook in de yoga zelf heel belangrijk om niet over je grenzen te gaan, om eventuele blessures te voorkomen. Er zijn twee verschillende vormen van pijn: acute, scherpe pijn en ongemakkelijke, wat zeurderige pijn. Zodra je acute, scherpe pijn voelt, kom je uit de oefening, zonder naar anderen te kijken of te twijfelen of je toch wel lang genoeg in de houding staat. Weet dat het niet raar is om ongemakkelijke pijn te voelen, omdat je lichaam het waarschijnlijk niet gewend is bepaalde houdingen aan te nemen. Ieder lichaam is weer anders.

Je voelt zelf het beste wat goed voor jouw lichaam is. Het mooie van yoga vind ik bovendien dat je niet hoeft te presteren. Je mag lekker jezelf zijn en de oefeningen naar je eigen mogelijkheden uitvoeren.

Graag op de hoogte blijven van de nieuwste blogs en ons aanbod? Like ons dan op Facebook: 

 

THUIS OOK ONTSPANNEN? ♥ Hier vind je meer informatie en een gratis proefles met ontspanningsmeditatie:

 

Groetjes en tot snel,

Marloes