Cursus: Babymassage met Yoga en Voetreflex

 

 

CURSUS: BABY-MASSAGE MET YOGA EN VOETREFLEX
In de jaren voordat ik zwanger mocht worden, dacht ik telkens als ik over babymassage hoorde: “Dat wil ik later met mijn baby ook doen, lijkt me fantastisch!” In 2019 was het moment daar: wat een bijzondere ervaring was dat! Ik was helemaal verliefd, zowel op onze baby als op de babymassage. Zo mooi om op zo’n liefdevolle manier contact te mogen leggen met je kindje, hem of haar een gevoel van geborgenheid, veiligheid en rust te geven en het beter te leren kennen. Ik werd er zelf ook helemaal vrolijk én rustig van.

Het past ook perfect bij mijn ‘missie’: mensen weer in contact brengen met hun lijf, zodat ze uit hun hoofd komen, zich meer in balans, krachtiger en blijer voelen. Ik ben ervan overtuigd dat hoe eerder je hiermee in je leven begint, des te beter en meer profijt je ervan hebt in de rest van je leven.

Nu denk je misschien: met yoga? – Dacht ik namelijk wel, en ik ben nog wel yoga-docent 😉 – Maar eigenlijk kun je niet vroeg genoeg beginnen met yoga, en het is natuurlijk heel zacht en spelenderwijs, in combinatie met (eventueel liedjes en) versjes. Je wordt er blij van en bovendien kun je je kleintje ermee voorbereiden op de aanraking van de massage.

Ik leer je ook zachte voetreflex-technieken (zie ook mijn blog) tegen o.a. verkoudheid, buikpijn, krampjes, doorkomende tandjes, onrust, slaapproblemen en moeite met ademen (stap uiteraard naar de huisarts wanneer je het niet vertrouwt).

Effecten van babymassage met yoga:

– Kalmerende invloed op jullie beiden

– Baby’s slapen beter, krijgen een betere spijsvertering en immuunsysteem, sterkere, meer ontspannen, soepele spieren en groter gevoel van geborgenheid

– Bevordering van de communicatie: blijer en meer open

 

DE CURSUS

De cursus is geschikt voor baby’s vanaf zes weken tot één jaar. De cursus bestaat uit drie lessen van één uur. Alle oefeningen worden meerdere keren duidelijk op een pop door mij voorgedaan en bovendien kun je alle oefeningen terug vinden in een handig werkboek. De massage-grepen blijven fijn om toe te passen als je kindje ouder wordt. Een groepscursus is een leuke, gezellige manier om samen met én van andere ouders te leren.

Docent: Marloes Rombouts – van Korven, mama van onze dochter (2018) en zoon (2020)
Cursusdata in groepsverband (privé in mijn praktijk ook mogelijk):
   Helaas worden er voorlopig geen groepscursussen gegeven. Wel ben je van harte welkom voor een privé-cursus op maat.
Het is eventueel mogelijk om voor, tijdens of na de cursus je kleintje te voeden.
Aantal cursisten: minimaal drie en maximaal zes
 
Graag meenemen:
  • Twee grote handdoeken;
  • Hydrofiele luier voor ‘ongelukjes’;
  • Baby-badcape of omslagdoek;
  • Luiertas met verzorgingsspullen om te verschonen of voeden wanneer nodig;
  • en je baby 😉 Onverhoopt wat vergeten? Er staat een mandje met babyspullen in de cursusruimte. Alles wat je verder nodig hebt voor de massage & yoga is aanwezig (olie, dikke/zachte matten en meditatiekussens voor de mama/papa/opa/oma).
Trek zelf luchtige kleding aan en neem evt. een vest mee (evt. blote benen, zodat je baby huid-op-huidcontact krijgt), zorg dat je nagels niet te lang zijn en trek geen sierraden aan (zoals ringen en armbanden).
 
Je investering: in groepsverband €99,- voor drie lessen en privé in de praktijk €70,- per uur (variërend van €40 tot €70,-; afhankelijk van wat je wilt leren), incl. BTW, een flesje olie en het werkboek.
 
Voelt ’t goed?

Graag hierbij het volgende vermelden: de naam en leeftijd van de baby, jullie adres en je telefoonnummer. Alvast bedankt.

Goed om te weten: Je mag je baby niet masseren bij infectie/ontstekingen, hoge koorts, gezwollen lymfeklieren, ernstige ziekte of direct na een vaccinatie.

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?