Workshop: Chakra Yoga – Chakra Meditatie met Healing

 

 

WORKSHOP:  CHAKRA YOGA  (nog niet gepland, Steensel)

Een workshop met aandacht voor de chakra’s om meer geaard, in balans en uit je hoofd te komen…

Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam en hangen samen met grote bundels zenuwen en organen. Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

Chakra’s en aanwijzingen voor het in balans brengen hiervan zijn al heel lang geleden vermeld in de heilige Indiase geschriften. Volgens die geschriften zijn er zeven hoofdchakra’s, die in fijnstoffelijke omhulsels langs de wervelkolom liggen en via energiekanalen met elkaar verbonden zijn. Daarnaast zijn er vijf andere belangrijke chakraparen, zoals de hand- en voetchakra’s.

Wanneer er zich spanningen of blokkades in het lichaam bevinden, kan de energie niet goed stromen en kunnen we zowel fysiek, mentaal als emotioneel uit balans zijn. Zie een chakra als een putje wat verstopt raakt wanneer spanningen zich ophopen. Als we het niet regelmatig schoonmaken, raakt het verstopt en blijft er nog meer rotzooi hangen. Er ontstaan nog meer fysieke, mentale en emotionele spanningen en blokkades in het lichaam, en dit beïnvloedt de manier waarop we naar de wereld om ons heen kijken. De zeven belangrijkste hebben elk een eigen kleur komen in zowel de yoga-serie als de meditatie van deze workshop aan bod.

CHAKRA YOGA

We beginnen deze workshop met een heerlijk rustige Mindfulness Yoga-serie (ervaring is niet nodig), gericht op de chakra’s. Het doel van yoga is de versterking en harmonisatie van de chakra’s, waarvan het ongehinderd functioneren belangrijk is voor onze lichamelijke, geestelijke en psychische gezondheid. De chakraleer is daarom nauw verbonden met de traditie van yoga.

CHAKRA MEDITATIE MET HEALING

Hierna volgt een meditatie gericht op de chakra’s, om nog dieper in te gaan op deze energiecentra en deze nog meer in balans te brengen. Tijdens de meditatie behandel ik één of meerdere chakra’s energetisch.

De workshop sluiten we af met een theetje en wat lekkers.

Bij minimaal zes cursisten gaat de workshop door en er is plaats voor max. negen personen.

Docent: Marloes Rombouts – van Korven
Duur van de workshop: van  9.30 (inloop vanaf 9.15 uur) tot ca. 11.30 uur
Datum: nog niet gepland
Voorbereiding: Alles wat je nodig hebt voor de yoga & meditatie is aanwezig (dikke, zachte matten, dekens, hoofd- en meditatiekussens), maar voel je vrij om evt. je eigen strandlaken (sowieso als je mee wilt doen op blote voeten), kussen en/of deken mee te nemen
Je investering: €25,- incl. BTW (introductie-prijs)
 

Voelt ’t goed?

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?