Wat is het en hoe ziet een consult er (meestal) uit?

Cranio Sacraal Therapie is een zachte, manuele behandeling om spanningen in het lichaam vrij te maken. Deze spanningen kunnen voortkomen uit bijvoorbeeld lichamelijke, emotionele of relationele problemen. Als mens groeien we door de vele positieve en minder positieve ervaringen die we gedurende ons leven opdoen. Sommige van deze ervaringen zijn te moeilijk of te pijnlijk voor ons om ze op dat moment te kunnen verwerken. De bijbehorende emoties waar je op zo’n moment geen raad mee weet, slaat je lichaam op in je weefsels, om door te kunnen gaan met je leven. Ook door overbelasting, een val of ziekte kunnen er spanningen in ons bindweefsel, onze spieren, organen en (schedel)beenderen komen.

Soms zitten bepaalde wervels of schedelbeenderen vast of op een verkeerde plek. Door lichte druk van mijn handen gaan je wervels en schedelbeenderen weer naar de juiste plek en ontspannen je spieren. Hierdoor komt er ruimte voor de hersenen en het zenuwstelsel, waardoor deze je lichaam weer optimaal kunnen aansturen.

Cranio Sacraal Therapie kan toegepast worden bij allerlei lichamelijke en emotionele klachten zoals slaapproblemen, hoofdpijn, nek- en rugklachten, buikpijn, burn-out, depressie, chronische pijn etc.

Het mooie van deze therapie is dat je lichaam op een zachte manier wordt uitgenodigd om op haar eigen tempo te ontspannen en los te laten, in plaats van dat het geforceerd wordt om te veranderen.

Hoe ziet een consult er (meestal) uit?
Bij het eerste consult vraag ik hoe het met je gaat en wat je wenst te bereiken.
Daarna neem je (met je kleding aan) op je rug plaats op de behandeltafel.

Het totaal aantal benodigde behandelingen is uiteraard afhankelijk van de aard van de klachten en de reactie van de cliënt. Soms zal een enkele behandeling volstaan, soms zijn meerdere behandelingen (vaak twee tot vijf) nodig. Deze therapie werkt ook preventief. Sommige mensen (bijvoorbeeld met veel stress in hun werk/leven) komen bij mij iedere maand of twee maanden om ziekte te voorkomen.

Mijn advies is er altijd voor te zorgen dat je na een behandeling jezelf niet gelijk weer in het hectische van je leven stort. Neem minimaal een kwartier rust voor jezelf en doe het de rest van de dag zo rustig mogelijk aan, zodat je genoeg energie hebt om de behandeling goed na te laten werken in je lichaam.

Meestal verlopen behandelingen in stilte, zodat ik me kan afstemmen op jouw systeem en jij jezelf beter kunt ontspannen.

Voel je desondanks vrij om te praten over dat wat je eventueel voelt.

Wil je ervaren hoe Cranio Sacraal Therapie jou kan helpen?

Social Media

 

Contactgegevens

 

Praktijk Marloes van Korven

Marloes Rombouts - van Korven

Joseph Schulteweg 9

5524 AZ Steensel

 

06-13308561

info@marloesvankorven.nl

Praktijk Marloes van Korven

Afspraak maken? Of vragen?